Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
Lyngby: 100.000 kr. til at få flere unge med  
Offentliggjort: 14.12.2017

En af de største udfordringer i Idræt for Sindet er at motivere unge mennesker til at blive en del af idrætsfællesskabet. I foreningen IF Limone i Lyngby vil de nu sætte fokus på de 18 til 30 årige med en helt ny indsats, som kommunen har givet 100.000 kr. til i 2018.

IF Limone havde egentlig ikke søgt om penge, men blev selv kontaktet af lokale politikere, som spurgte om indsatsen på området var god nok. Og Niels Esbech, som er idrætskoordinator i IF Limone, synes faktisk, at indsatsen kunne styrkes.

”Jeg har en undren over, at vi ikke ser nogen unge mennesker, som typisk ikke hører til i det etablerede psykiatrisystemet og ikke er dårlige nok til at få en visiteret ydelse, men alligevel har brug for et eller andet. Det undrede mig meget, at jeg ikke ser dem, fordi jeg har en ide om, at den gruppe er ret stor”, fortæller Niels Esbech.

Det lyttede politikerne til og lavede en indstilling til, at Limone skulle have 100.000 kroner, som de fik bevilliget her i sommers.

Målgruppen er 18-30 årige, som ikke er visiteret til en ydelse. De får deres eget hold, hvor nuværende medlemmer i IF Limone i første omgang ikke har adgang.

De har spurgt en masse unge, hvad de gerne vil, og det stikker i alle retninger – lige fra geocaching til spinning til dans. Men fællesnævneren er, at idrætten skal have noget socialt i sig.

”Jeg tror, at det kommer til at foregå sådan, at så spiller de floorball i seks uger, så fodbold, så ultimate frisbee, men at det så samtidigt slutter af med at drikke en sodavand eller lignende. Vi lægger fokus på, at du ikke nødvendigvis kommer, fordi du synes floorball er det fedeste i hele verden, men fordi du har brug for at være sammen med andre mennesker - i en hyggelig ramme,” siger Niels Esbech.

”Vi føler os sikre på, at når de først kommer, så skal vi nok få dem overbevist om, at det er rigtig godt. Den største hurdle bliver at finde dem og at få dem til at møde op første gang.”

Der er generelt en udfordring i mange Idræt for Sindet-foreninger, at få unge motiveret og fastholdt i træningen, så resultaterne fra Lyngby er sandsynligvis interessante for andre kommuner også. Projektet starter i februar 2018 og kører i første omgang et år.

”Vi har ikke sat noget mål – vi skal ud og finde de unge først, og det kommer der til at gå noget tid med. De skal findes alle mulige andre steder end de ”normale” kanaler. Hvis vi kan få 20-30 stykker igennem på et år, kunne det være fedt,” siger Niels Esbech.

  
27.10.2018 Bowling - stævne 2
27.10.2018 Zumba-event i Randers
02.11.2018 Møde i samarbejdsudvalget
07.11.2018 IFS Efteruddannelsesdage for koordinatorer og idrætsmedarbejdere
07.11.2018 Efteruddannelsesdage for idrætskoordinatorer og idrætsmedarbejdere (Tilmeldingsfrist 24. ok.)
10.11.2018 Senioridræt - Inspirationsdag for undervisere og andre bevægglade seniorer
07.11.2018 Efteruddannelsesdage for idrætskoordinatorer og idrætsmedarbejdere (Tilmeldingsfrist 24. ok.)
15.01.2019 Fysisk Aktivitetskonsulent uddannelse Januar 2019 (Tilm. frist 1. december)
Navn:
E-mail: