Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
H.K.H. Prinsesse Benedikte åbner senioridrætscenter i Dianalund  
Offentliggjort: 08.05.2018

Der var flot royalt besøg, da DAI og DGI idrætscertificerede det 14. plejecenter i Danmark. Prinsesse Benedikte stod for åbningen, hvor hun roste initiativet og håbede, at flere plejecentre vil gå samme vej.

Bedre livskvalitet gennem fysisk aktivitet og sociale relationer. Det er det ambitiøse mål for plejecentret Mølleparken i Dianalund, som den 7. maj blev indviet som Sorø Kommunes første certificerede senioridrætscenter med flagallé ned gennem Dianalund og en bragende sol.

”Det er morsomt at gøre noget sammen, og det motiverer og bringer en masse glæde. Jeg kan se, at folk bliver glade, og at det inspirerer til mere. Det giver et aktivt fællesskab. Det vil være dejligt, hvis andre pleje- eller ældrecentre bliver inspireret af det,” siger H.K.H. Prinsesse Benedikte til TV ØST.

”Certificeringen gik rigtig godt. Især beboerne synes, at det var fantastisk, at prinsessen var der. Det giver noget ekstra, når der kommer kongeligt besøg. For DAI giver det en stor opmærksomhed – og vi kommer ud i nogle medier som fx BilledBladet, hvor vi ikke er så tit”, siger forbundssekretær i DAI Palle Thomsen.

Forud for certificeringen, som tildeles af Dansk Arbejder Idrætsforbund, DAI og DGI, er gået adskillige måneders forberedelser og ihærdigt samarbejde mellem såvel medarbejdere som pårørende og frivillige om at tilrettelægge og gennemføre de fysiske aktiviteter, som er omdrejningspunktet i certificeringen.

Og ambitionsniveauet er højt. Der skal foregå mindst én fysisk aktivitet hver dag, og alle beboere skal have mulighed for at deltage mindst én gang om ugen. Nogle aktiviteter vil være af en sådan karakter, at alle kan deltage, mens andre vil være tilpassede beboernes fysiske og mentale forskelligheder.

”Certificeringen til idrætsplejecenter er en milepæl for Mølleparken. Vi vil gerne tilbyde vores beboere en hverdag med liv, aktivitet og fællesskab, og både personalet og ikke mindst de pårørende og de frivillige, som er med i projektet, har gjort en fantastisk indsats. Deres store opbakning og engagement er afgørende for, at vi kan give vores beboere de særlige muligheder, der ligger i at være idrætsplejecenter, siger Susanne Piil, leder af Mølleparken.

Mølleparken er det 14 senioridrætscenter som DAI certificerer, og denne gang var det for første gang i samarbejde med DGI.

  
25.05.2019 Bowling - region-/landsmesterskab for hold
26.05.2019 Bowling - region-/landsmesterskab individuelt
30.05.2019 Krolf on Tour - Ertebølle Strand Camping
01.06.2019 Bowling - finale i handicapturnering
06.06.2019 Klarup Open
09.06.2019 DAI Tennis - Pinseturnering 2019
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: