Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
DAI, OMBOLD og DIF samarbejder om udsatte-idrætten  
Offentliggjort: 05.09.2018

Der skal etableres bedre vilkår for udsatte-idrætten i Danmark, og derfor er de største aktører på området nu gået sammen om at lave Platform for udsatte-idrætten. Et af de første skridt er at få politikernes øjne op for, hvilken forskel idrætten kan gøre, og hvorfor der er brug for kvalificerede idrætstilbud til fx psykisk sårbare og hjemløse.

Formålet med Platform for udsatte-idrætten er, at langt flere udsatte voksne engageres i idrætsfællesskaber, at koordineringen og vidensopsamlingen på området styrkes, samt at der skabes bedre muligheder for brobygning til den etablerede foreningsidræt.

Der er tre store landsdækkende aktører, der tilbyder idræt for udsatte voksne: OMBOLD, DAI’s indsats ”Idræt For Sindet” og Landsforeningen af VæreSteders indsats ”Sport For Livet” (tidligere IDVI). Platform for udsatte-idrætten lægger ud med at omfatte OMBOLD og indsatsen ”Idræt for Sindet”, som har et akut finansieringsbehov. I første omgang skal det etableres er fælles sekretariat med vidensopsamling og koordinering på området i Danmarks Idrætsforbund. Formanden for DIF Niels Nygaard var for nyligt med ude at cykle med GIF Idræt på tværs i Gentofte – en idrætsforening for psykisk sårbare.

”Det var rigtigt dejligt livsbekræftende, og en rigtig god tradition at cykle 10 km hver mandag. Jeg fik snakket med nogle af de andre deltagere, og jeg kunne mærke, hvor glade de var for at være med, både fællesskabet men også at komme ud og røre sig og få noget motion. Vi håber at kunne stabilisere den indsats, som bliver gjort i Idræt for Sindet og Ombold, men det kræver jo, at Folketinget også vil bakke op om det,” siger Niels Nygaard, som havde selskab på turen af Trine Torp, som er psykiatri- og socialordfører for SF.

”Jeg fået hørt hvorfor, at medlemmerne er kommet ind, og hvordan det har hjulpet dem videre med nogle ting. Alle jeg har snakket med fremhæver at røre sig, at opleve at kroppen får det bedre, at få afledt tankerne, fra det man ellers er fyldt op med, og selvfølgelig det med at komme ud sammen med andre og lavet noget sammen,” siger Trine Torp.

”Jeg tror, vi skal blive bedre til at binde området sammen, så vi kan udnytte synergien. Jeg tror det med at have fokus på fysisk velvære og mental sundhed som en og samme ting. Når vi skal forhandle psykiatriplan, så må vi udelukke den del, som handler om at menneskers liv er andet end deres psykiske problemer. Det er også deres sociale liv og det er deres oplevelser,” siger Trine Torp.

Idræt for Sindet har satspuljemidler som løber til og med slutningen af 2018, og skal derfor igen ud og finde nye midler for at kunne fortsætte.

  
21.06.2019 Seminar i forbundsledelsen
22.06.2019 Knabstrup Open 2019 - Krolf
25.06.2019 Sommerstævne Ø. Brønderslev
27.06.2019 Krolfstævne Thorup-Klim BK
02.07.2019 CSIT World Sports Games
24.07.2019 Skalborg Open 2019
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: