Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
På cykel for Verdens Mentale Sundhedsdag  
Offentliggjort: 10.09.2018

Onsdag d. 10. oktober markerer friske cyklister over hele landet Verdens Mentale Sundhedsdag med fælles cykelture. Alle er velkomne til at cykle med og slå et slag for mental sundhed.   

24 byer fejrer Verdens Mentale Sundhedsdag på cyklen onsdag d. 10. oktober. Cykelturene arrangeres af Idræt for Sindet-idrætsforeninger og lokalafdelinger i Cyklistforbundet. Det er gratis at cykle med, og tilmelder man sig inden d. 24. september får man en gratis halsedisse på dagen.

Det er fjerde år i træk, at Verdens Mentale Sundhedsdag fejres med cykelture rundt omkring i landet. Sidste år blev der arrangeret cykelture i 20 byer og over 700 friske cyklister fik trådt i pedalerne. Mennesker med psykiske vanskeligheder slås ofte også med livstilssygdomme og dør i gennemsnit 15-20 år tidligere end resten af befolkningen.

”Håbet med cykelturene er at sprede cykelglæde og inspirere endnu flere til at blive en del af den danske cykelkultur. At cykle sammen er med til at skabe en følelse af fællesskab, og vi håber, at deltagerne får lyst til at cykle med på flere ture fremover - f.eks. gennem lokale cykeltilbud”, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Cyklistforbundet som sammen med SIND og Psykiatrifonden står bag projektet. Initiativet er støttet af Fonden Roskilde Festival og Simon Spies Fonden.

”Det er blevet en fast tradition, at markere Verdens Mentale Sundhedsdag med cykelture i hele landet. Og vi er glade for, at vi år efter år, ser så mange glade psykisk sårbare på cyklen – uanset vejr og vind. Det viser, at d. 10.10 er blevet en mærkedag, hvor vi sætter fokus på, hvor vigtigt det er at komme ud og røre sig og møde nye mennesker, når man er psykisk sårbar”, siger Mogens Damgaard, som er medlem af forbundsledelsen i DAI med ansvar for Idræt for Sindet.

  
15.12.2018 Bowling - stævne 4
10.01.2019 Personalemøde
15.01.2019 Fysisk Aktivitetskonsulent uddannelse Januar 2019 - AFLYST
27.01.2019 Bowling - stævne 5
04.02.2019 Krolfudvalgsmøde
04.02.2019 Møde - senioridrætten
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: