Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Fodbold
Studiebold får vokseværk
Offentliggjort: 24.01.2019

Det nye koncept i DAI, Studiebold, buldrer igen derudaf på Fyn og i Jylland. På et år er turneringen blevet næsten dobbelt så stor og målet er at være landsdækkende i 2020.

Siden midten af januar har der været fuld gang i Studiebold, som er en ny indendørs fodboldturnering i DAI, hvor studerende og studier kæmper mod hinanden i indendørs fodbold. I år er antallet af studier gået fra syv til 12 med hold fra Odense, Kolding, Fredericia, Aarhus, Vejle og Jelling.

”Det er et nyt koncept, som der ikke er noget lignende af på markedet. Der er en meget stor interesse for fodbold hos de studerende, særligt når der er et socialt tvist på arrangementerne, så det er oplagt. Næste år er målet, at det skal være nationalt, det vil sige med uddannelser på Jylland, Fyn og Sjælland og i alle fem regioner”, siger initiativtager og idrætskonsulent Andreas Thiesson fra DAI.

Nemt at finde frivillige

En af de store udfordringer i idrætsverdenen i dag er at finde gode frivillige kræfter, men det er lykkes over al forventning for Studiebold, som har 30 ildsjæle, der hjælper til med alle facetter af turneringen. De har fundet fodboldinteresserede på de enkelte uddannelser, nogle gange i samarbejde med eventkoordinatorer eller studiebyskoordinatorer i de enkelte byer.

”Jeg tror, at det er fordi, at det er en afgrænset periode man forpligter sig til, og koncepter er meget let tilgængeligt. Uden selv at skulle opfinde den dybe tallerken, så kan du afholde et rigtig godt stævne, fordi der er skabeloner og gode aftaler. Vi som forbund støtter op, og vi har en god aftale med State. Der er lavet det forarbejde som skal til, så man ikke skal bruge tid på unødvendig administration,” siger Andreas Thiesson.

Studiebold har også fået sin egen hjemmeside, som du finder på www.studiebold.dk

Og så kan du følge med i seneste nyt på deres facebookside her: https://www.facebook.com/studiebold/

Hvis jeres studie skal være med næste år, så kontakt Andreas Thiesson på tlf. 28706434

Gå-fodbold tur til Frankrig
Offentliggjort: 01.10.2018

Fra fodboldgruppen sendes en stor tak til DAI for at være udvalgt til fodboldoplevelsen i Frankrig.

Det blev trods flyforsinkelser og andre bump på vejen en succes. Værterne hos det franske forbund FSGT var i særklasse. Vi havde 3 konsulenter med eller omkring os i dagene i Marseille og de sørgede for, at vi til alle tider befandt os godt.

 

Grundet tidspres og vores forsinkelser var vi konstant bagefter.

Startede med frokost på restaurant nær idrætsanlægget (30. min. efter stod vi omklædte i rødt/hvidt og klar til kamp).

Der blev holdt en mindre reception for os efter spillet, aftentur til det indre havneområde i Marseille med spisning på en aldeles attraktiv restaurant, guidede bytur den følgende dag til bykernen, havnepromenade, strande og frokost på den mest intime og fantastisk beliggende restaurant i et lille fiskerleje i Marseille. Transfer fra og til lufthavnen var ligeledes med i værternes program. Vi var indlogeret på hotel i gåafstand ca. 10 min. fra idrætsområdet, hvor sportsfestivalen blev afviklet. Arrangementet var i øvrigt en tilbagevendende sportsfestival for primært børn/unge og forældre, hvor der foregik min. 14 forskelligartede aktiviteter fra sjipning, rulleskøjter, basketball, boksning til skak.

 

Så var der selve fodboldoplevelsen – det var faktisk hårdt.

5 på hvert hold uden fast målmand. Banestørrelse 25x20 m. - kun pasnings- og zonespil, små lave mål, ingen kropskontakt og spilletid 2 x 12 min. Vi spillede som det eneste hold med et mikset hold (M/K). I 31 graders varme blev kampene afviklet. Vi spillede 2 turneringskampe og efterfølgende 2 opvisningskampe, hvor holdene blev miksede (medspillere/modspillere/M/K). I den sidste kamp spillede hvert hold med en ekstra spiller – 8 årige pavestolte drengespillere.

Vi tabte de første 2 turneringskampe henholdsvis 7-4 og 6-3, så helt galt gik det jo ikke.

Stor indendørs fodboldturnering for videregående uddannelser
Offentliggjort: 06.02.2018

Stor indendørs fodboldturnering for videregående uddannelser

Dansk Arbejder Idrætsforbund har i samarbejde med foreninger på videregående uddannelser arbejdet med at udvikle en indendørs fodboldturnering på tværs af uddannelsessteder. Målet for fodboldturneringen er klar. Vi vil skabe en social, men samtidig prestigefyldt landsdækkende fodboldturnering for videregående uddannelser, hvor der spilles på tværs af uddannelsessteder, byer og regioner. Turneringen skal løftes i samarbejde med foreninger på uddannelsessteder, kommuner og potentielle samarbejdspartnere.

Kort om spillet:
Der spilles indendørs fodbold 5 mod 5 uden bander med en futsal bold, hvor hvert hold må have op til tre udskiftere.

Turneringskonceptet:
Internt stævne à Byfinale à Regionsfinale à National finale

Alle uddannelsesinstitutioner spiller en intern turnering på deres studie, hvor de skal finde de bedste tre hold, som går videre til en Byfinale. Til Byfinalen møder de bedste hold fra andre studier hinanden, hvor de bedste tre hold igen går videre til en Regionsfinale, hvor der spilles mod de bedste hold fra øvrige byer. Til sidst er der den store Nationale finale, hvor de bedste tre hold fra alle regioner møder hinanden, og Danmarks bedste indendørs fodboldhold for videregående uddannelser skal kåres.

I 2018 tester vi konceptet af i hhv. Odense og Kolding, hvor vi samarbejder med i alt 7 foreninger på videregående uddannelser. Der spilles derfor kun interne stævner og Byfinaler denne sæson (se datoer nedenfor), men ambitionen er at udbrede konceptet løbende de kommende år.   

Nedenstående er de planlagte spilledage, hvor man kan komme ud og opleve stævnerne:

 • D. 23.2
  Sydbank Arena Kolding kl. 15.30-19.30, Internt stævne for SDU Kolding
 • D. 2.3          
  Odense Idrætshaller kl. 14-19.30, internt stævne for EAL i den ene hal og UCL
  i  den anden hal
 • D. 9.3          
  Hallen ovenpå Vidensbyen SDU + Uni Hal 1, Odense kl. 15-20. internt stævne for SDU
 • D. 23.3        
  Hallen ovenpå Vidensbyen SDU,  Odense kl. 15-20. Finale stævne Odense
 • D. 6.4          
  Sydbank Arena Kolding kl. 15-20. Finale Kolding

 

Skal jeres uddannelse være med næste år, har du spørgsmål eller ønsker at høre mere, så kontakt endelig Andreas Thiesson, Idrætskonsulent DAI.

Venlige boldhilsner
Andreas Thiesson
Idrætskonsulent DAI
28706434
andreas@dai-sport.dk

28.08.2019 Seniorcamp 2019
28.08.2019 Årsmøde Dart
29.08.2019 CSIT ExCom
30.08.2019 Puljevinderfinalen Holdturnering
06.09.2019 DAI Beach Party 60+
07.09.2019 DAI Tennis - Landsstævne
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: