Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Idræt for Sindet
La Vuelta på Kondicyklen 2018
Offentliggjort: 22.06.2018

Vi har nu fået de sidste resultater i hus og dermed er der også fundet en vinder af La Vuelta på Kondicyklen 2018.

Med 220,7 km. blev det Psykiatrisk Center Bornholm som løb med pokalen i år.  Stort tillykke med resultatet.

Slutresultatet kan I se herunder.

På gensyn næste årJ

Psykiatrisk Center Bornholm


220,7 km

Psykiatrisk Center Glostrup

Afd. 181

207,7 km

Psykiatrisk Center Glostrup

Afd. 180

114 km

B2, Digevej, København

Stue 56

112,8 km

Afd. 172, akut intensiv, Glostrup


109,7 km

Afd. 168, akut intensiv, Glostrup


104,3 km

B1, Digevej, København

Stue 1.05

49,6 km

Konference: Flere kommuner bør satse på Idræt for Sindet
Offentliggjort: 18.04.2018

Da Yildiz Akdogan (A), Dansk Arbejder Idrætsforbund og DIF Soldaterprojekt tirsdag d. 17. april holdt konference på Christiansborg, var en af hovedkonklusionerne, at IFS-foreningerne er en stor gevinst for psykisk sårbare, at det er billigt at starte dem og at de på sigt giver økonomisk gevinst. Selvom Kommunernes Landsforening sagtens kan se fordelene ved foreningerne, mener de, at det i mange kommuner er svært at finde pengene, fordi der kommer flere og flere psykisk sårbare.

På konferencen blev den såkaldte Morsø-model introduceret. En model, hvor idrætten bliver et omdrejningspunkt i socialpsykiatrien med en idrætsforening og efteruddannelse af alle medarbejderne. Inge Kappel Nielsen som er leder bostøtteområdet i Morsø Kommune fortalte om alle kommunens resultater og om, hvor nemt modellen kan overføres til andre kommuner. Det kræver typisk en ansat idrætskoordinator i kommunen og en ledelsesmæssigt vilje til idrætten for at lykkes.

Der var mange prominente navne til kongressen, som alle talte varmt om idrætstilbuddene til psykisk sårbare.

”Vi bør og skal gøre noget, som rækker bredere ud – tage et socialt ansvar”, sagde formand for Danmarks Idrætsforbund Niels Nygaard.

”Det er en hjertesag for mig, at alle skal være med i fællesskabet. Jeg har selv besøgt IF Kæmperne i København og set, hvad foreningsdanmark kan bidrage med. At være med i et fælleskab, hvor ens sygdom ikke er i vejen,” sagde Børne- og Socialminister Mai Mercado (K).

”Det der gør os mest stolt i DIF er, at vi gør noget for særlige målgrupper. DAI har gennem snart 25 år ydet en fantastisk indsats for psykisk sårbare og vi har nu også Get2Sport og DIF’s Soldaterprojekt. Jeg forstår ikke, at der ikke investeres mere i Idræt for Sindet, udover de menneskelige gevinster lader det til jo til, at der også er en klar økonomisk gevinst ved det,” sagde administrerende direktør i DIF Morten Mølholm Hansen.

Hjerneforskeren Peter Lund Madsen forklarede på 45 minutter, hvordan det menneskelige hjerne fungerer, og sluttede af med, hvorfor den slags fællesskaber, som idrætsforeninger tilbyder, er en god idé.

”Kropslig bevægelse er en enormt effektiv måde at stoppe negative tanker, og så er noget af det mest effektive at snakke med nogen, som har haft det som en selv – og har fået det bedre”.

KL: Området er for hårdt spændt for

Kommunernes Landsforening var repræsenteret ved formand for Socialudvalget Joy Mogensen (A), som også er borgmester i Roskilde. Hun kan sagtens se værdien i idrætten for målgruppen, men mener, at området i kommunerne er presset økonomisk og derfor er der mange steder, hvor de vælger det fra.

”Der kommer flere og flere psykisk sårbare. Jeg kender ingen kommuner, hvor de ikke skal finde penge for at få næste års budget til at hænge sammen. Det giver måske ikke den store lyst til at satse på nye tiltag”, sagde Joy Mogensen.

Morten Mølholm Hansen fra DIF replicerede, at nogle gange er man nødt til at bryde vanetænkningen og ikke altid tage det sikre valg.

Som afrunding på konferencen lovede Yildiz Akdogan, som er Medlem af Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget at invitere Inge Kappel Nielsen ind på Christiansborg igen for at fortælle bl.a. Sundhedsudvalget om Morsø-modellen.

Ministerbesøg i IFS-forening: Svært ikke at blive begejstret
Offentliggjort: 12.01.2018

Kæmperne er den største årsag til, at jeg har det så godt, som jeg har det i dag”, sådan lød en del af beretningen fra 55- årige Ulla Matzen, et ivrigt medlem af idrætsforeningen for psykisk sårbare, IF Kæmperne, da Børne- og socialminister Mai Mercado i dag besøgte foreningen.

Torsdag eftermiddag besøgte Børne- og socialminister Mai Mercado (C) en idrætsforening for psykisk sårbare på Nørrebro i København. Her fik hun syn for sagn, da flere medlemmer af idrætsforeningen, der slås med psykiske lidelser som depression, angst eller skizofreni, fortalte om, hvilken forskel idrætten har gjort for dem.

IF Kæmperne består af 412 medlemmer med psykiske vanskeligheder, og ministeren fik i dag en rundvisning og blev introduceret for medlemmer, frivillige og instruktører, der fortalte om idrætsforeningens arbejde:

"Det er svært ikke at blive begejstret over det, jeg har set i dag. Det fællesskab og det engagement, jeg har mødt i dag, det er ikke noget, man oplever i alle idrætsklubber. Vi ved fra forskningen, at idræt gør en stor forskel også for psykisk sårbare, og det har været helt fantastisk forrygende at se på nært hold", siger Børne- og socialminister Mai Mercado.

"I stedet for hospitalet tog jeg ned til Kæmperne"

Som psykisk sårbar kan man især have glæde af det fællesskab, den motion og den livsglæde, som foreningslivet giver, men de psykiske vanskeligheder kan også gøre det uoverskueligt at starte i en ordinær idrætsforening. For dem findes der foreninger, som IF Kæmperne i 35 danske kommuner, der kan få alle med i Foreningsdanmark.

Ulla Matzen, der har en personlighedsforstyrrelse og depression fortalte ministeren, hvordan idræt har kunnet hjælpe hende:

"IF Kæmperne har gjort hele forskellen. Jeg har været indlagt flere gange tidligere, og sidst jeg havde det rigtig skidt, valgte jeg at tage ned og dyrke motion i IF Kæmperne i stedet for at tage på hospitalet, og det endte med, at jeg ikke blev indlagt", siger hun.

Med besøget fra socialministeren håber Forbundsledelsesmedlem i DAI med ansvar for Idræt for Sindet, Mogens Damgaard, at IF Kæmpernes indsats kan inspirere andre kommuner i landet:

"Jeg håber meget, at hun har kunnet se værdien af denne her særlige indsats. Vi er i gang med at samarbejde med 35 kommuner om at fokusere på idræt for psykisk sårbare, og der er potentiale i alle de kommuner i at kunne lave de samme løsninger i de kommuner, og det kan ministeren hjælpe med at sætte fokus på, siger Mogens Damgaard.
25.07.2018 Skalborg Open 2018
06.08.2018 Østerild Open 2018
08.08.2018 Døstrup Open 2018
08.08.2018 Randers Open 2018
10.08.2018 Regionsmesterskaber Krolf i Hjørring Krolf Klub
17.08.2018 Cykel for sagen 2018
15.01.2019 Fysisk Aktivitetskonsulent uddannelse Januar 2019 (Tilm. frist 1. december)
Navn:
E-mail: