Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Idræt for Sindet
Idræt for Sindet: Tilmeld din forening til Winterwalking
Offentliggjort: 12.11.2018

De mørke vintermåneder er nogle af de hårdeste på året, både for form og humør. Men nu er chancen her for at komme ud og gå, snakke og grine. I kan som idrætsforening eller tilbud for psykiske sårbare deltage i Winterwalking - et maraton for mental sundhed, hvor I er med til at arrangere ugentlige ture af fem kilometer i jeres lokalområde. Og der er også en gulerod, hvis jeres medlemmer går med mindst 42,195 km (et maraton) i løbet af vinteren (1. januar til 15. april) - så deltager de i lodtrækningen om et par lækre vandrestøvler og jakker. DAI udarbejder en flot invitation, som I kan bruge til at kapre deltagere.

 
Det er gratis at deltage for Idræt for Sindet-foreninger og projekter, som er medlem af Dansk Arbejder Idrætsforbund. Hvis man er en forening eller et projekt for psykisk sårbare, der også gerne vil gå med, men ikke er medlem, så kan man tilmelde sig for 1000 kr. uanset antallet af deltagere. Hvis man ikke allerede har fået en tilmeldingsmail, kan man kontakte idrætskonsulent Lisbeth Crafack på lisbeth@dai-sport.dk
1,5 mio. kr. fra satspuljen til Idræt for sindet i 2019
Offentliggjort: 01.11.2018

1,5 mio. kr. fra satspuljen til Idræt for sindet i 2019

Aftalen om satspuljen på børne- og socialområdet er netop indgået, og DAI har fået bevilget 1,5 mio.kr. til indsatsen med Idræt for sindet i 2019.

Bevillingen falder på et tørt sted, idet den nuværende bevilling udløber med årets udgang. Med denne bevilling kan vi videreføre og opretholde indsatsen i 2019 og være med til at sikre, at en del af landets mest udsatte borgere kan få den store oplevelse, der ligger i at dyrke idræt. Der skal lyde en stor tak til de politikere, der har bakket os op og har kunnet se det vigtige i, at vi fortsat kan yde denne vigtige samfundsindsats.

Aftalen kan ses her: https://socialministeriet.dk/media/19274/aftale_om_satspuljen_paa_boerne-_og_socialomraadet_2019-2022.pdf

På cykel for Verdens Mentale Sundhedsdag
Offentliggjort: 10.09.2018

Onsdag d. 10. oktober markerer friske cyklister over hele landet Verdens Mentale Sundhedsdag med fælles cykelture. Alle er velkomne til at cykle med og slå et slag for mental sundhed.   

24 byer fejrer Verdens Mentale Sundhedsdag på cyklen onsdag d. 10. oktober. Cykelturene arrangeres af Idræt for Sindet-idrætsforeninger og lokalafdelinger i Cyklistforbundet. Det er gratis at cykle med, og tilmelder man sig inden d. 24. september får man en gratis halsedisse på dagen.

Det er fjerde år i træk, at Verdens Mentale Sundhedsdag fejres med cykelture rundt omkring i landet. Sidste år blev der arrangeret cykelture i 20 byer og over 700 friske cyklister fik trådt i pedalerne. Mennesker med psykiske vanskeligheder slås ofte også med livstilssygdomme og dør i gennemsnit 15-20 år tidligere end resten af befolkningen.

”Håbet med cykelturene er at sprede cykelglæde og inspirere endnu flere til at blive en del af den danske cykelkultur. At cykle sammen er med til at skabe en følelse af fællesskab, og vi håber, at deltagerne får lyst til at cykle med på flere ture fremover - f.eks. gennem lokale cykeltilbud”, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Cyklistforbundet som sammen med SIND og Psykiatrifonden står bag projektet. Initiativet er støttet af Fonden Roskilde Festival og Simon Spies Fonden.

”Det er blevet en fast tradition, at markere Verdens Mentale Sundhedsdag med cykelture i hele landet. Og vi er glade for, at vi år efter år, ser så mange glade psykisk sårbare på cyklen – uanset vejr og vind. Det viser, at d. 10.10 er blevet en mærkedag, hvor vi sætter fokus på, hvor vigtigt det er at komme ud og røre sig og møde nye mennesker, når man er psykisk sårbar”, siger Mogens Damgaard, som er medlem af forbundsledelsen i DAI med ansvar for Idræt for Sindet.

24.03.2019 Bowling - stævne 7
26.03.2019 IF Limone Cup 2019 - Indendørsstævne
04.04.2019 Idrætsmøde Tennis
04.04.2019 Møde i forbundsledelsen
09.04.2019 Aalborg Cup 2019
10.04.2019 Uofficielt DM i Volleyball
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: