Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Senioridræt
Nyt Certificeret Senior Idrætscenter i Esbjerg kommune
Offentliggjort: 08.06.2018

Der var liv og glade dage, da Søsser Buch Outzen fra region Syddanmarks regionsledelse uddelte Lyngvej Plejecenter deres diplom, som synligt bevis på, at de nu kan kalde sig DAI Senioridræts Center. Både beboere og deres pårørende var mødt talstærkt op og der var lavet det helst store kagebord. Arrangementet bød ud over taler også mulighed for at prøve mange af de aktiviteter, som de laver på Lyngvej.

Lyngvej Plejecenter er det 5. senioridræts Center i Esbjerg kommune – og der er flere på vej i en kommune, der ønsker bevægelse for dens 60+ borgere – og DAI til at hjælpe processen i mål.

   

 

H.K.H. Prinsesse Benedikte åbner senioridrætscenter i Dianalund
Offentliggjort: 08.05.2018

Der var flot royalt besøg, da DAI og DGI idrætscertificerede det 14. plejecenter i Danmark. Prinsesse Benedikte stod for åbningen, hvor hun roste initiativet og håbede, at flere plejecentre vil gå samme vej.

Bedre livskvalitet gennem fysisk aktivitet og sociale relationer. Det er det ambitiøse mål for plejecentret Mølleparken i Dianalund, som den 7. maj blev indviet som Sorø Kommunes første certificerede senioridrætscenter med flagallé ned gennem Dianalund og en bragende sol.

”Det er morsomt at gøre noget sammen, og det motiverer og bringer en masse glæde. Jeg kan se, at folk bliver glade, og at det inspirerer til mere. Det giver et aktivt fællesskab. Det vil være dejligt, hvis andre pleje- eller ældrecentre bliver inspireret af det,” siger H.K.H. Prinsesse Benedikte til TV ØST.

”Certificeringen gik rigtig godt. Især beboerne synes, at det var fantastisk, at prinsessen var der. Det giver noget ekstra, når der kommer kongeligt besøg. For DAI giver det en stor opmærksomhed – og vi kommer ud i nogle medier som fx BilledBladet, hvor vi ikke er så tit”, siger forbundssekretær i DAI Palle Thomsen.

Forud for certificeringen, som tildeles af Dansk Arbejder Idrætsforbund, DAI og DGI, er gået adskillige måneders forberedelser og ihærdigt samarbejde mellem såvel medarbejdere som pårørende og frivillige om at tilrettelægge og gennemføre de fysiske aktiviteter, som er omdrejningspunktet i certificeringen.

Og ambitionsniveauet er højt. Der skal foregå mindst én fysisk aktivitet hver dag, og alle beboere skal have mulighed for at deltage mindst én gang om ugen. Nogle aktiviteter vil være af en sådan karakter, at alle kan deltage, mens andre vil være tilpassede beboernes fysiske og mentale forskelligheder.

”Certificeringen til idrætsplejecenter er en milepæl for Mølleparken. Vi vil gerne tilbyde vores beboere en hverdag med liv, aktivitet og fællesskab, og både personalet og ikke mindst de pårørende og de frivillige, som er med i projektet, har gjort en fantastisk indsats. Deres store opbakning og engagement er afgørende for, at vi kan give vores beboere de særlige muligheder, der ligger i at være idrætsplejecenter, siger Susanne Piil, leder af Mølleparken.

Mølleparken er det 14 senioridrætscenter som DAI certificerer, og denne gang var det for første gang i samarbejde med DGI.

Kolding satser på senioridrætten
Offentliggjort: 16.05.2017

Kolding Kommunes projekt 60+ Frisk skal få 20% flere seniorer til at være fysisk aktiv. DAI bidrager til at gøre flere seniorer aktive i kommunen.

Cirka 4500 borgere i aldersgruppen 60+ skal inden 2019 være mere fysisk aktive. Baggrunden for projektet er at øge borgernes livskvalitet og fysiske formåen. En national undersøgelse viser, at over 11% af borgerne i alderen 60+ har dårligt fysisk helbred. Både de ikke-aktive og de let til moderat aktive kan profitere af at øge deres aktivitetsniveau.

- Vi har i Kolding Kommune rigtig mange og rigtigt gode aktiviteter, der giver seniorerne motion, god energi og smil på læberne. Med dette projekt tilføjer vi aktiviteter for den gruppe af borgere, der ikke rigtigt længere kan se sig selv i de almindelige idrætstilbud, men heller ikke får øje på de øvrige aktiviteter på senior området. Vi sætter fokus på ældrestyrken og et aktivt seniorliv. Og så viser vi, at vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil samarbejde på tværs af områderne i Kolding Kommune til gavn for borgerne, siger Søren Rasmussen, formand for Seniorudvalget.

Kolding Kommune vil lave Danmarks bedste samarbejde mellem kommunen, idrætsforeningerne, patientforeningerne, aftenskolerne, fitness-centrene og alle andre, der har tilbud om fysisk aktivitet til målgruppen. Kommunen har en samarbejdsaftale med DAI. Eksisterende tilbud kan evt. rumme flere deltagere, nogle tilbud kan udvides, og andre tilbud skal startes op fra bunden.

- I Kolding Kommune har vi et rigt foreningsliv, hvor mere end 5.000 frivillige årligt laver et stort og mangfoldigt stykke frivilligt arbejde. Derfor er vi rigtig glade for, at fritids- og idrætslivet spiller konstruktivt med, når vi banker på døren og inviterer ind til en ny måde at samarbejde på. Vort foreningsliv er eksperter, både i forhold til fysisk aktivitet og i forhold til at skabe fællesskaber. Vi håber, at vore fritids- og idrætsforeninger på den her måde får øget antallet af medlemmer. Det vil blive en ren win win for både borgere, foreningsliv og Kolding Kommune, lyder det fra Tanya Buchreitz Løwenstein, Formand for Fritids- og Idrætsudvalget.

Hvad der skal til, for at øge antallet af fysisk aktive blandt 60+´erne, er første led i projektet. 1139 borgere der fylder 60 år i 2017 bliver inviteret ind, de fysisk aktive bliver hørt, og der er løbende brugerinddragelse og evaluering samtidig med samarbejdet med alle relevante samarbejdspartnere.

- Sundhedscenteret har ansvaret for al genoptræning og på ældreområdet er der tilbud om stolegymnastik. Men derimellem er det op til borgeren selv at holde sig aktiv. Heldigvis er der mange der gør det. Mange borgere i en moden alder er optagede af, hvordan de holder sig langtidsfriske og bevarer livskraft og energi i idræt for alle, i motionscentre eller seniorklubber i idrætsforeninger. Men hvordan får vi fat i de øvrige? Jeg er optaget af at vi får en meget bred vifte af sundhedstilbud og initiativer, så enhver kan finde noget, der taler til lige præcis mig. Og at bygge bro mellem det sundhedscenteret kan og det alle andre aktører kan, forklarer Lis Ravn Ebbesen, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

25.07.2018 Skalborg Open 2018
06.08.2018 Østerild Open 2018
08.08.2018 Døstrup Open 2018
08.08.2018 Randers Open 2018
10.08.2018 Regionsmesterskaber Krolf i Hjørring Krolf Klub
17.08.2018 Cykel for sagen 2018
15.01.2019 Fysisk Aktivitetskonsulent uddannelse Januar 2019 (Tilm. frist 1. december)
Navn:
E-mail: