Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Senioridræt
19.000 kr. fra DIF’s foreningspulje får ny sport til at blomstre i DAI
Offentliggjort: 12.03.2019

På kort tid er DAI Kurling blevet populært i Region Sjælland, hvor der allerede er planer om en decideret turnering i efteråret. Sporten har især tiltrukket krolfforeninger, der mangler sociale vinteraktiviteter.

Der var helt fyldt op, da gymnastiksal i Havrebjerg d. 4. marts lagde gulv til det første introduktionsstævne i DAI Kurling i Region Sjælland. Alle pladser var revet væk, og 32 spillere fra hele regionen var travlt optaget af, at placere deres sten bedst muligt på banen.

Årsagen til medvinden for den forholdsvis nye sport er såmænd, at Ringsted Seniorkrolf ikke kunne få lov at spille krolf. I hvert fald om vinteren, hvor deres baner blev lukket.

”Vi vil gerne have vores medlemmer beskæftiget hele året rundt, så vi ledte efter noget nyt. Så lånte vi et spil kurling til vores generalforsamling, og for at sige det ligeud, var vores medlemmer ellevilde, og der var rigtig stor begejstring”, siger Erly Pedersen, som er bestyrelsesmedlem i Ringsted Seniorkrolf.

Sporten minder meget om den curling, vi kender fra isen, hvor deltagerne på to hold kæmper om at lægge deres sten tættest på midten af målskiven (huset). Men i stedet for is, spilles den på almindeligt gulv, med sten med små hjul på. DAI Kurling henter inspiration fra England, men Dansk Arbejder Idrætsforbund har tilpasset spillet med et nyt regelsæt.

Fik støtte fra DIF’s foreningspulje

”Danmarks Idrætsforbund har oprettet Foreningspuljen, hvor vi kunne søge penge til at anskaffe materialer. Der fik vi 19.000 kroner, som vi kunne bruge til bl.a. at købe kurling-materialer hjem fra England”, siger Erly Pedersen.

Til at starte med, havde 25 ud af foreningens 55 medlemmer givet udtryk for, at de gerne vil spille i vintersæsonen, men da de gik i gang, var der pludselig 46 spillere klar.

”Vi tør næsten ikke markedsføre det, fordi vi har ikke plads til så mange flere spillere i foreningen”, siger Erly Pedersen med et smil. Han er også sikker på, hvorfor idrætten er blevet så populær.

”I det hele taget er det en sport, hvor der følger godt humør med. De går glade derfra, det er simpelthen en fornøjelse at være en del af. Det er ikke svært, vi har medlemmer med nye hofter og nye knæ – man kan også skubbe stenen afsted med lidt hjælpemidler, hvis man ikke kan aflevere den langs gulvet,” siger han.

Allerede i april afholdes endnu et overtegnet introduktionsstævne i Havrebjerg og næste skridt er en decideret turnering i Region Sjælland til efteråret, med hold fra forskellige foreninger.

”Jeg kan godt forestille mig, at en del foreninger her i regionen vil være med i sådan en turnering. Der er konkurrencemomentet, men det er også meget socialt. Det er ligesom, når man er ude til krolfturnering, så møder man nogle fra de foreninger, og det er jo hyggeligt”, fortæller Kim Sørensen, der sidder i bestyrelsen i DAI Region Sjælland.

Kontakt din lokale idrætskonsulent, hvis I vil vide mere om DAI Kurling og hvordan I kommer i gang.

Se konsulenterne her

Og se mere om DIF og DGI's foreningspulje her
Seniorcamp 2019 i Nordborg
Offentliggjort: 12.02.2019

Dansk Arbejder Idrætsforbund vil gerne invitere DAI medlemsforeninger til Seniorcamp 2019. Vi vil i år invitere jer til det smukke Sønderjylland, hvor vores lokale værter har booket et helt Idrætscenter til os med to haller, en sal, en svømmehal, en keglebane samt smukke udearealer.
Der er lagt op til 2 dage med aktiviteter, frisk luft og fællesskab. Kom og få en god oplevelse med din egen forening i selskab med andre gode folk.
Dato: den 28.-29. august 2019
Sted: Nordals Idrætscenter, Stadionvej 1, 6430 Nordborg
Hotel: Vi har booket 2 lokale hoteller, hotel Nørherredhus, hvortil der er 5 minutters gang samt hotel
Nordborg Sø, som ligger op af Nordals Idrætscenter. Alle bor på dobbeltværelse.
Transport: Der vil i år været et særligt tilbud for de deltagere, der kommer fra København/Sjælland. Vi har reserveret en bus og vil anbefale, at man tager denne billige, fælles mulighed for at komme nemt til og fra det Sønderjyske. NB: Hvis der mod forventning ikke kommer nok tilmeldinger til bustransport, forholder vi os ret til ikke at give dette tilbud, men vil i stedet prøve at hjælpe med samkørsel.

Kopier dette link ind i din browser for at åbne tilmeldingssiden, https://dai.nemtilmeld.dk/
Fuldt hus ved Gråspurvene på Als, da DAI Ryg instruktør kom forbi
Offentliggjort: 05.11.2018

Der var fokus på at holde sin ryg sund og stærk da cirka 100 gymnaster og instruktører var til DAI Ryg kursus i Tandslet hallen på Als.

“Det var dejligt at se, at alle var meget aktive og koncentrerede om at lave øvelserne rigtigt", fortæller Dorthe Schack fra Gråspurvene og tilføjer: "Pia var rigtig god til hele tiden at give klare instrukser til, hvordan øvelserne skulle udføres korrekt. Pia gav også tips til, hvordan man i dagligdagen kan træne ryg- og mavemuskler, f.eks. når man står og vasker op eller skræller kartofler”

Efter ca. 5 kvarters træning samledes alle deltagerne til en kop kaffe og lidt frugt, mens Pia gennemgik det udleverede øvelseshæfte og tillige viste, hvordan ryg- og maveøvelser også kan udføres af stolegymnaster. 

“Som forening er vi glade for de forskellige tilbud, DAI har til foreningerne og kan kun anbefale andre at gøre brug af dem. Det giver god variation i den normale træning og foreningens medlemmer og instruktører får ny inspiration til træning hjemme og på holdene, slutter Dorthe Schack”.

24.07.2019 Skalborg Open 2019
27.07.2019 DAI Tennis - Udendørs holdturnering
07.08.2019 Østerild Open 2019
15.08.2019 Døstrup Open 2019
16.08.2019 Hallund Open
17.08.2019 Regionsmesterskab
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: